Snelle kipsalade met bleekselderij
Deze kipsalade is heel eenvoudig om te maken, super lekker om te eten en ook heel goed te gebruiken als amuse!
Ingrediënten kipsalade:
1 kipfilet
1-2 stengels bleekselderij
1/2 appel
Mayonaise & crème fraîche (optioneel)
Kerrie
Peper & zout
Walnoten (optioneel)
Kipsalade maken:
1. Zet water op en kook de kipfilet in 14-15 minuten gaar. Laat afkoelen.
2. Schil de buitenkant van de bleekselderij (liefst met een dunschiller). Snijd de bleekselderij vervolgens fijn. Snijd een halve appel (tip: Granny Smith) in blokjes.
3. Als de kipfilet is afgekoeld scheur/pluk je hem in dunne sliertjes. Doe alles bij elkaar in een kom.
4. Voeg een eetlepel crème fraîche en een flinke klodder mayonaise toe. De crème fraîche kun je ook achterwege laten (en dus alleen mayonaise gebruiken) maar ik voeg hem toe zodat het niet te vet wordt.
5. Voeg een klein beetje kerrie toe (niet te veel want je wilt niet dat de kerrie overheerst) en peper en zout.
6. Als je wilt kun je nog wat walnoten in stukjes toevoegen. Even goed mengen, proeven en klaar is kees!
2 comments
Ik volg sinds kort ook het candidadieet, maar mag je wel Mayonaise eten? Ik ging ervanuit dat hier ook suikers aan toegevoegd worden? ziet er erg lekker uit om eens uit te proberen.
Hoi Annemieke, het klopt dat aan de meeste mayonaises suiker is toegevoegd (stom he!). De mayonaise van Vetara bevat gelukkig geen suiker. Deze mayonaise koop ik bij de natuurvoedingswinkel. In het recept van de ‘Snelle knapperige witlof-wortel salade’ heb ik een foto geplaatst van dit merk. Groetjes Marije