Cakejes met chocola zonder suiker
Chocoladecakejes zónder suikers! Het kan! Deze zijn bijzonder lekker van smaak dus lees gauw verder!
Voor het bakken heb ik een cakepop vorm gebruikt, maar je kunt ook gewoon balletjes maken en die plat drukken voor een meer ‘koekjes effect’.
Ingrediënten suikervrije chocolade cakejes
95 gr amandelmeel
7 gr cacao
1/2 tl wijnsteenbakpoeder
1/8-1/4 tl Stevia poeder (zou je evt zelfs nog weg kunnen laten, maar ik vind het wel lekker)
30 gr boter
1 ei
Monchou (aan het begin van je candidadieet kun je dit weglaten, geen probleem! Zie de variatietips onderin voor een lekker alternatief!)
Suikervrije Oreo cakejes maken
1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
2. Meng het amandelmeel met de cacao, de bakpoeder en de Stevia. Haal eventueel met een vork de klontjes weg.
3. Mix de boter met het ei en voeg daarna het meelmengsel toe. Ik gebruik zelf een handmixer om de boel goed te mengen.
4. Druk het mengsel in de cakepop vorm (let goed op dat je onder de rand blijft) of maak balletjes met je hand en duw die plat op een bakpapier. Doe dit voor 15 minuten in de oven. Door deze relatief korte baktijd blijft de binnenkant luchtig.
5. Haal uit de oven en laat afkoelen. Doe wat Monchou tussen de helften en geniet!
Variatietips
♥ Voeg ook wat pindakaas toe tussen de helften (met of zonder Monchou erbij, allebei even lekker!).
♥ Voeg cacaonibs of gehakte hazelnoten toe aan je beslag voor een extra bite.
2 comments
Ik zie pindakaas als eventuele toevoeging bij de oreo koekjes, maar pindakaas wordt toch afgeraden in een candida dieet?
Hi Kim,
Klopt helemaal! Pinda’s kunnen schimmels bevatten en dat vindt candida nu juist zo fijn. Ik zou het dus niet gebruiken als je net met het candidadieet begint! Hij staat bij eventuele toevoegingen voor mensen die pinda’s kunnen verdragen. 🙂
Groetjes Marije