Platte cakejes
Ze lijken op een koekje, maar hebben meer weg van een platgeslagen cakeje oftewel een eierkoek.
Wanneer je volledig suikervrij moet eten omdat je bijvoorbeeld met het candidadieet bezig bent dan is het heerlijk om weer eens iets zoets te eten. Ik kan je dan echt aanraden om deze mini eierkoeken eens te maken!
Ingrediënten 6 stuks
3 eieren (150 gr)
20 gr boter
50 ml kokosmelk (van bijv. Alpro of Dream)
1/2 tl steviapoeder
snuf zout
1/2 tl vanillepoeder/vanille bourbon
35 gr kokosmeel
1/4 tl bakpoeder
Optioneel: raw cacaosnippers
Suikervrije eierkoeken maken
1. Zet de oven op 200 graden.
2. Doe de boter in een bakje en laat die een beetje smelten in de oven.
3. Breek de eieren boven een kom en voeg de kokosmelk toe. Mix de boel goed door elkaar. Ik heb hiervoor een handmixer gebruikt, ideaal! Ik heb het ei/kokosmelk mengsel lekker schuimig gemixt.
4. Voeg dan de zacht geworden boter en mix nog eens goed door. Voeg nu alle overige ingrediënten door en mix goed door elkaar.
5. Voor in de oven gebruik ik een siliconen bakmat, maar je kunt ook gewoon een stuk bakpapier pakken.
Schep met een eetlepel zes mooie hoopjes. Strooi er eventueel nog wat raw cacao snippers overheen.
6. Zet voor maximaal 15 minuten in de oven.
7. Laat afkoelen en geniet van je fluffy, suikervrije eierkoek.
Variatietips
♥ Wil je meer bite? Dan kun je bijvoorbeeld gebroken walnoten toevoegen.
♥ Kun je wel tegen suiker? Dip je eierkoek dan in wat ahornsiroop! Lekker!
Macro’s per stuk zonder cacao nibs
70 kcal
1,1 kh
4,2 eiwit
5,7 vet
3 vezel
Macro’s totaal
420 kcal
6,8 kh
25,4 eiwit
34,7 vet
18 vezels
3 comments
hoi, heb de kokosmakronen gemaakt, ze zitten nog in de oven en heb ze op een siliconen bakmat gedaan.
Ben erg benieuwd hoe ze worden EN ho ze smaken.
Ha Marion, wat leuk dat je ze hebt gemaakt! Ben heel benieuwd hoe ze zijn geworden en hoe je de smaak vindt! Groetjes Marije
hoi Marije, ze zijn verrassend lekker en was uittesten maar de volgende keer ga ik ze iets groter maken !
Ik heb ze doormidden gedaan, besmeerd met kha aardbeienjam en bovenop een lekkere dot slagroom en een aardbei.