Heel simpel suikervrij pannenkoekje!
Ingrediënten lijnzaad pannenkoek (1 persoon)
1 ei
1 el gebroken lijnzaad
3 druppels stevia
kaneel
plakje (geiten)kaas
Suikervrije pannenkoek met lijnzaad maken
1. Klop het ei los met een scheutje water.
2. Voeg het lijnzaad toe en klop nogmaals.
3. Voeg voor een zoete variant 3 druppels stevia toe en flink wat kaneel.
4. Smelt een klontje boter in een koekenpan en voeg het beslag toe. Laat op een laag vuur gaar worden. Pas als de bovenkant wat steviger is kun je hem omdraaien.
5. Scheur dan het plakje kaas in stukken en leg dat erop. Laat een beetje smelten en laat dan je pannenkoek op een bord glijden. Rol hem op en snijd in stukjes. Zowel warm als koud te eten.
Variatietips
♥ Voor een wat romiger effect voeg je een scheutje room toe.
♥ Vervang voor een hartige variant de kaneel en stevia door oregano en/of voeg wat roomkaas toe.
♥ Prei, knoflook en tomaat zijn ook mooie smaakmakers voor een hartige lijnzaad pannenkoek.
♥ Ontbijtspek kun je ook prima toevoegen.
2 comments
kan je stevia ook weglaten?
Ha Jannie, dat kun je zeker doen. De smaak zal dan ietsje anders zijn.