Zelf rösti maken van aardappel
Dit is leuk, lekker en makkelijk! Ik had nog nooit zelf rösti gemaakt en vond het erg leuk om te doen. Nooit geweten dat je zoveel vocht uit een aardappel kunt knijpen!
Ingrediënten homemade rösti
4 grote aardappels
1 tl zout
3 el olijfolie
2 el peterselie (vers of uit diepvries)
schone theedoek
Rösti maken
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Schil de aardappels en rasp ze vervolgens. Dit moet echt even met de hand want in de keukenmachine wordt het puree.
3. Doe alle rasp op een schone theedoek, vouw deze dicht en knijp er nu zoveel mogelijk vocht uit.
4. Doe de rasp nu met de olijfolie, peterselie en het zout in een kom en hussel alles door elkaar.
5. Pak een bakplaat met keukenpapier. Verdeel de rasp in zes hoopjes en duw plat totdat het schijven worden. Eventueel kun je er nog wat olijfolie overheen kwasten.
6. Zet in de oven voor 35-40 minuten.
Variatietips rösti
♥ Verkruimel wat feta door de rasp.
♥ Voeg wat gehakte olijven of kappertjes toe aan de rasp.
♥ Voeg wat fijngesneden tomaat toe.
2 comments
Dag Marije,
Ik begreep met candida ook juist zetmeel laten staan. Hierop bergrijp ik de aardappelen even niet?
Kun je me dit uitleggen?
Hi Froukje, dank voor je reactie. Het klopt inderdaad dat je zetmelen zoveel mogelijk moet laten staan. Geraffineerde koolhydraten en witmeel producten moet je helemaal niet eten. Een keertje aardappels kan. Combineer die het liefst met veel groenten en niet met vlees om je systeem te ontlasten. En voel ook goed wat het met je doet. Als je na het eten kapot moe bent dan heb je teveel van je systeem gevraagd en kun je de volgende keer beter wat lichters eten.
Groetjes Marije