Eivrij brood maken met amandelmeel en kokos
Je verwacht het niet maar dit broodje is een heel mooi alternatief voor regulier brood. Wanneer je geen gluten, zuivel, tarwe en ei mag of wil eten dan wordt dit broodje je beste vriend!
Ingrediënten glutenvrij brood
Droog
1,5 cup amandelmeel
1/4 cup kokosmeel
1/4 cup tapioca
1/3 cup gemalen lijnzaad
1/4 cup psylliumvezels
2 tl wijnsteenbakpoeder
1/2 tl zout
Nat
1 cup water
1/4 cup kokosolie
1 el appelazijn
Eivrij amandelbrood maken
1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Meng het lijnzaad met 1 cup heet water en zet apart voor tien minuten. Dit ga je gebruiken als alternatief voor ei.
3. Laat de kokosolie smelten in de oven.
4. Doe alle droge ingrediënten in een kom.
5. Pak een cakeblik en vet deze in met wat olijfolie en leg er een laagje bakpapier in. Je kunt ook een ovenschaal gebruiken en hier een stuk bakpapier in leggen!
6. Wanneer de lijnzaad tien minuten apart heeft gestaan, giet je het overtollige water voorzichtig af. Het lijnzaad is veranderd in een gelei achtige massa.
7. Doe de appelazijn bij het lijnzaad en doe dit vervolgens in de kom bij het droge mengsel. Giet hier de kokosolie overheen en meng goed door. Je kunt hier eerst een vork voor gebruiken en uiteindelijk de bal met je handen kneden.
8. Doe het deeg in het bakblik of in de ovenschotel en vorm er met je handen een mooi broodje van.
9. Zet voor 25-30 minuten in de oven. Je broodje is klaar wanneer je er een satépriker in steekt en die er droog uitkomt.
In een afgesloten trommel is dit broodje 3-4 dagen houdbaar. Invriezen kan natuurlijk ook!
Variatietips
♥ Strooi nog wat sesamzaadjes over je brood voordat die de oven in gaat.