Warme salade met aubergine en kikkererwten
Deze maaltijd is heel makkelijk te bereiden, lekker van smaak en vult goed.
Ingrediënten kikkererwten salade
2 aubergines
400 gram kikkererwten (uit blik of glas)
1/2 citroen
100-200 gram feta
Ras el hanoud
Olijfolie
Handje peterselie
Aubergine met kikkererwten salade maken
1. Verwarm de oven voor op 240 graden.
2. Snijd de aubergines in blokjes, doe ze in een ovenschaal en doe er 3-4 eetlepels olijfolie overheen. Voeg peper, zout en ras el hanoud naar smaak toe en hussel alles goed door elkaar.
3. Doe de ovenschaal in de oven voor 25-30 minuten (hussel de boel halverwege de tijd even om).
4. Spoel de kikkererwten af, laat uitlekken en doe in een kom.
5. Pers de halve citroen uit en doe het sap bij de kikkererwten. Voeg een scheutje extra vierge olijfolie toe en wat peper en zout (Keltisch zeezout heeft mijn voorkeur).
6. Snijd de feta in kleine blokjes en snijd de peterselie fijn.
7. Als de aubergine klaar is, voeg deze toe aan de kikkererwten en voeg de feta en peterselie toe. Hussel door elkaar en dien op 🙂
Variatietips
♥ Eet je liever meer koolhydraten? Eet hier dan lekker wat rijst bij!
♥ Ook lekker met (lams) gehaktballetjes.