Vegan cheesecake met amandelen
Deze vegan avocado cheesecake met amandelen is ab-so-luut fantastisch! Romig, zoet en een bite dankzij de amandelen in de bodem!
Ingrediënten avocado cheesecake
Voor de bodem
95 gr garneelamandelen of blanke amandelen
50 gr sesamzaad
1 el anijszaad of fijngemalen anijszaad
125 gr Medjool dadels (is ongeveer 6-8 stuks)
Voor de vulling
3 eetrijpe avocado’s
3 el citroensap
4 el ahornsiroop
100 ml amandelmelk
2 tl vanillearoma
100 gr geurloze kokosolie
Bereiding vegan cheesecake
1. Verwijder de pit van de dadels.
2. Rooster de amandelen, het sesamzaad en de anijs in een droge koekenpan voor ongeveer 3 minuten.
3. Doe dit in een keukenmachine en maal samen met de dadels fijn.
4. Gebruik garneerringen zoals ik die heb gebruikt om een vierkant taartje te maken of gebruik een springvorm (max 20 cm). Op de bodem doe je bakpapier en daarop doe je het dadel-amandelmengsel. Duw alles goed aan. Tip: maak je vingers of een lepel nat, zodat het minder plakt en je de bodem goed kunt aanduwen.
5. Verwarm in een pannetje de kokosolie zodat die vloeibaar wordt.
6. Doe ondertussen de avocado’s in de keukenmachine (uiteraard zonder schil en pit) en voeg toe: het citroensap, de ahornsiroop, amandelmelk en het vanillearoma.
7. Mix het geheel tot een glad mengsel. Verdeel dit over de noten-dadelbodem en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
Variatietips
♥ Voeg de rasp van de schil van een sinaasappel toe voor een frisse twist.
♥ Garneer met bijvoorbeeld rauwe cacao nibs, gojibessen, chiazaad of nootjes.
♥ Liever een avocado cheesecake gezoet met kokossuiker? Check dan eens de vegan avocado cheesecake met sesamzaad
♥ Hieronder staat een voorbeeld van een vierkante garneerring, maar je kunt natuurlijk ook een andere vorm gebruiken zoals een rondje of een driehoek.