Koolhydraatarme toast van bloemkool
Dit is de perfecte vervanger van een hartige boterham! Ok, het kost je wel even wat moeite om hem te maken, maar dan word je ook wel beloond. Gezond, koolhydraatarm en smaakvol. Vergeet niet er lekker wat olijfolie overheen te doen!
Ingrediënten bloemkoolbrood (1 toast)
200 gr bloemkoolrijst
3 el chiazaad
1/2 cup amandelmeel
1/2 el oregano (gedroogd)
Zout
Bloemkoolbrood maken
1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Kook de bloemkoolrijst voor 8 minuten.
3. Meng het chiazaad met 2 el water en zet apart. Dit wordt een gelei-achtige massa en is je eivervanger.
4. Giet de bloemkoolrijst af in een vergiet en druk met een pollepel o.i.d. al het vocht er goed uit!
5. Meng in een kom de bloemkoolrijst met het chiazaadpapje, de amandelmeel, de oregano en een beetje zout. Het wordt uiteindelijk een massa dat je tot een bol kunt vormen.
6. Druk de bol plat op een stuk bakpapier en maak de vorm die jij wilt.
7. Zet in de oven voor 35 minuten.
Variatietips
♥ Serveer met rode rijst, avocado en een lekkere scheut olijfolie (extra vierge).
♥ Geen oregano in huis? Experimenteer met een andere smaakmaker!
♥ Het leuke hartvormpje heb ik gemaakt door de rode rijst in een siliconen mal te duwen!