Heerlijk recept met zoete aardappel, zowel vegetarisch als met vlees te eten
Vegetarisch eten wordt nu wel heel simpel én lekker. Dit recept kreeg ik van mijn broer. Een vegetariër én smaakmaker in hart en nieren. Als je kijkt naar de kruiden in dit recept, zou je bijna denken dat we een samenwerking met Jonnie Boer hebben. Dat is niet zo, maar we zijn wel enorm fan van zijn kruidenmixen! Die maken gerechten zo makkelijk en lekker op smaak!
Ingrediënten makkelijke maaltijd
1 bloemkool
1 kilo zoete aardappel
Vegetarische kipstukjes van Vivera of kipfilet
(Griekse) yoghurt (als je vegan wilt eten, vervang je dit door amandel- soja, of kokosyoghurt)
Vadouvan kruiden
Za’atar kruidenmix
Ras el Hanoud of Picadillo kruiden
Olijfolie
Hoe maak je dit?
1. Verwarm de oven op 250 graden.
2. Breek de bloemkool in roosjes en doe in een ovenschaal. Doe er wat olijfolie overheen en wat Ras el Hanoud of Za’atar kruiden. Eventueel nog wat zout toevoegen. Even husselen.
3. Was de zoete aardappel en schil eventueel de minder mooie plekken eraf. Snijd in stukken van circa 2 bij 2 cm en spreid uit op een bakblik. Doe er wat olijfolie overheen en dan wat Picadillo of Ras el Hanoud kruiden. Eventueel nog wat zout toevoegen. Even husselen.
4. Zet beide ovenschalen voor 25 minuten in de oven (zet de zoete aardappel onder!).
5. Bak de vegetarische kipstukjes of de stukjes kipfilet met wat Vadouvan kruiden.
6. Serveer alles met een dikke lepel Griekse yoghurt.
Variatietips
♥ Wil je iets meer moeite doen voor de smaak?
Voeg dan 2 in partjes gesneden citroenen toe aan de bloemkool + een paar takjes rozemarijn + een paar hele tenen knoflook. Die knoflook poft helemaal zacht, dat is echt heel lekker! En even een weetje: hoe verser de knoflook, hoe minder last je hebt van de bekende ‘knoflookmond’. 😉
♥ Eventueel kun je er nog wat tomaatjes en stukjes komkommer bij serveren om nog wat frisheid aan het gerecht toe te voegen.
Koken als Jonnie de Boer?
Naast de vele kruiden die je van Jonnie de Boer kunt kopen, heeft hij ook een lekker kookboek gemaakt. Dit boek staat boordevol recepten met ingrediënten uit de vrije natuur! Een aanrader voor als je puur wilt koken!