Lekker suikervrije muffins
Deze suikervrije cakejes heb je in een handomdraai gemaakt en hebben een zoete smaak dankzij o.a. het gebruik van stevia.
Ingrediënten blauwe bessen muffins (9 stuks)
200 gr amandelmeel
75 gr kokosrasp
1 tl vanillepoeder (of schraapsel van 1 stokje)
1/2 el wijnsteenbakpoeder
1 tl zout
130 ml yoghurt
50-60 gr gesmolten boter of kokosolie
1 ei
130 gr blauwe bessen
Druppels stevia naar smaak
Suikervrije muffins maken
1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Meng het amandelmeel met de kokosrasp en de stevia, het bakpoeder en het zout met een vork door elkaar.
3. Mix met bijvoorbeeld de staafmixer het ei schuimig.
4. Smelt de boter in de oven of de magnetron (mijn voorkeur heeft de oven).
5. Voeg aan het amandelmengsel de yoghurt, de gesmolten boter en het losgeklopte ei toe. Meng alles goed (met bijvoorbeeld een vork).
6. Roer voorzichtig de bessen erdoor. Je hoeft deze niet te mixen, het gaat er puur om dat de bessen in het mengsel komen te zitten.
7. Vul 12 muffinvormpjes met het mengsel en gaar ze in circa 20-25 lichtbruin in de oven.
Je kunt de muffins een paar dagen bewaren in een luchtdicht afgesloten doos of je kunt ze, nadat ze zijn afgekoeld, invriezen.
Variatietips
♥ Voeg grof gehakte pecannoten toe aan het mengsel voor een lekkere bite.
♥ Voeg rauwe chocolade snippers toe aan het mengsel.
♥ Gebruik bosbessen of cranberries in plaats van blauwe bessen.
12 comments
Zo! Dat staat af te koelen. Heb net de muffins gemaakt en ze zien er uit zoals op deze site ( gebeurd me nooit) en ze zijn heerlijk. ( Ik kan natuurlijk niet wachten tot ze zijn afgekoeld maar moet voorproeven, ahum). Dank je wel voor dit lekkere, makkelijk te maken en gezondere alternatief. Ik blijf je recepten proberen, dus laat maar komen. Ben tot nu toe elke keer weer blij.
Eet smakelijk.
Hoi Mirjam, leuk om te horen dat je de muffins hebt gebakken en dat je ze ook lekker vindt! Groetjes Marije
Hoi
Hoeveel stevia gebruik je dan ?
Hi Femke, dat staat er inderdaad niet bij! Oeps!
Ik weet het niet uit mijn hoofd dus ik ga ze nog een keer maken en dan laat ik het je weten. Ik gok op 1 a 2 theelepels!
Hoi Femke, ik heb vanavond de muffins gemaakt en…… ze waren nog lekkerder dan de vorige keer!
Ik heb 2,5 theelepel Stevia gebruikt en wat ik dit maal anders heb gedaan is kokosolie gebruiken i.p.v. boter en ik heb circa 3 eetlepels rauwe cacao snippers toegevoegd en de vanillepoeder achterwege gelaten.
Ik hoop dat je met deze informatie ook kunt gaan genieten van de suikervrije muffins!
Groetjes Marije
Heb ik vandaag vrij, maar geen Blueberry of genoeg boter in huis. Wel dadels, walnoten en amandelen, vanille en citroenextract. Ze zien er erg lekker uit zonder kokos en het rauwe beslag is lang niet gek. Ik hou je op de hoogte:)
Ha Mirjam, dat klinkt ook lekker zeg! Heb je dan het huidige recept gebruikt en de kokos, bessen en boter vervangen door de door jou genoemde ingrediënten? Ben erg benieuwd want dan kan ik die ook eens maken!
Ze zijn heeeeeerlijk
Min of meer. Heb een handje van de verschillende noten genomen en samen met de dadels door de machine laten fijnmalen. Niet gewogen en de hoevelheid boter??? Hatseklatsch noemen we dat. Ze zijn heel erg lekker. Kan niet anders want de basis is gewoon goed! Zal volgende keer nauwkeurig zijn en opschrijven en wegen. Knuffel voor jou van mij, de egels en de katers
Ik heb ze vandaag gemaakt en ik vind ze zo ontzettend zout terwijl ik het zout eruit gelaten heb. Zou dat komen door de wijnsteenbakpoeder ?
groetjes Carla
Ha Carla! Hmm, ontzettend zout? Dat herken ik eerlijk gezegd niet. Wat voor wijnsteenbakpoeder gebruik je (het merk)? Ik zal ze binnenkort nog eens zelf maken om te proeven!
Ik gebruik Mattisson Wijnsteen bakpoeder bio 180 gram. Is een eet lepel misschien teveel ?
Groetjes Carla