Koekjes met boekweitmeel gezoet met sukrin / erythritol
Deze koekjes met boekweitmeel en erythritol zijn ontstaan uit een expriment. Ik wilde namelijk graag eens experimenteren met erythritol (ook wel bekend als Sukrin) en boekweitmeel. Daarom heb ik deze koekjes gemaakt. Ze zijn rechtstreeks uit de oven fluffy met een crunchy buitenkant. Na een paar uur in een luchtdichte trommel zijn ze bros en echt koekachtig. En goedgekeurd door zoonlief van 3 dus ik ben blij!
LET OP: Het deeg moet je nog 1 uur laten opstijven in de koelkast. Houd hier rekening mee met je planning (en ongeduldige kinderen die staan te springen om je koekjes 😉 ).
Geen idee wat voor suikervervanger erythritol is? Lees dan mijn blog Wat is erythritol?
Ingrediënten boekweitmeel koekjes met erythritol
155 gr boekweitmeel
40 gr kokosolie
3 dadels
1 tl wijnsteenbakpoeder
snuf baking soda (kun je ook weglaten, maakt het wat meer fluffy)
2 el (plantaardige) melk
1 ei
100 gr sukrin / erytrithol
1 tl koek-speculaaskruiden
Koekjes met boekweitmeel maken
1. Smelt de kokosolie 1-2 minuten in de magnetron.
2. Verwijder de pit van de dadels en snijd grof.
3. Meng de dadels en de kokosolie met alle andere ingrediënten. Ik heb dit met een keukenmixer gedaan. Je krijgt een dikke, stevige massa.
4. Vorm van de massa een bol (die kan een beetje kleverig aanvoelen), doe in een kom, dek af met plastic folie en zet voor een uur in de koelkast.
5. Verwarm de oven op 180 graden.
6. Verdeel de bol deeg in kleine bolletjes, druk plat op je hand en leg op een vel bakpapier.
7. Bak in de oven voor 15 minuten.
Variatietips
♥ Vervang de kaneel door vanille bourbon.
♥ Voeg stukjes chocola of cacaonibs toe.
♥ Voeg wat fijngehakte hazelnoten toe voor een extra bite.
♥ Laat de dadels weg.