Pasta met boerenkool pesto
Boerenkool met pasta is niet echt de eerste combinatie die in mij op komt als ik aan een bord pasta denk. Toch is deze pesto van boerenkool echt verrukkelijk! Met een paar ingrediënten en een beetje werk, kun je genieten van een heerlijk bord pasta!
Ingrediënten boerenkool pasta (2-3 personen)
300 gram verse boerenkool
65 gram pijnboompitten
1 teen verse knoflook
80 gram Pecorino Romano 47+
5 el exra vierge olijfolie
Pasta naar wens (bijv. spaghetti van speltpasta of kamutpasta)
Nodig: keukenmachine of staafmixer
Boerenkoolpesto met pasta maken
1. Kook de boerenkool 30 minuten en laat daarna uitlekken, bewaar een beetje kookvocht!
2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
3. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
4. Maal in een keukenmachine de knoflook, de helft van de pijnboompitten en 5 el olijfolie tot een puree.
Voeg de boerenkool toe en de helft van de kaas en maal tot een pesto. Voeg eventueel drie eetlepels van het kookvocht toe om de pesto wat smeuïger te maken.
5. Proef! Je kunt je pesto nu nog aanpassen, bijvoorbeeld meer knoflook of kaas erbij.
5. Meng de pasta met de pesto en schep op de borden. Strooi er dan de rest van de pijnboompitten over en de kaas.
Smullen!!
Variatietips
♥ Wil je liever een nog sterkere knoflooksmaak? Voeg dan nog een teentje knoflook toe!
♥ Besprenkel je maaltijd met nog een beetje olijfolie.
♥ Serveer er een simpele salade bij van wat trostomaten met balsamico en olijfolie.
♥ Ook heel lekker met zalm!
2 comments
Super lekker! Boerenkool en pesto altijd en een top idee.
Laatst had ik ook een romige pasta gemaakt met kokosmelk, tapiocameel, boter, garnalen, ui, knoflook, spinazie en een klein theelepeltje pesto met linzenpasta en natuurlijk zout en peper. Ook echt heerlijk! Je mag dit recept ook voor je site gebruiken!
Dank voor je enthousiasme en recept! Klinkt lekker! Ik ga hem zeker eens maken!
Groetjes Marije