Bruine bonen met quinoa en spinazie
Een snelle en makkelijke plantaardige maaltijd heb je met deze bruine bonen met quinoa en spinazie. Een kleurrijke en smakelijke maaltijd die het goed doet voor de lunch en voor het avondeten. Ook kun je deze salade makkelijk meenemen en koud opeten. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Ingrediënten quinoabowl 2 porties
1 potje bruine bonen (370 ml)
250 gr spinazie
80-100 gr quinoa
2 bosui
2 teentjes knoflook
Pluk koriander
2 tomaten
130 ml groentebouillon
2 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie
Variatietips
♥ Ook lekker met wat Herbamare.
♥ Voor een crunch en extra eiwitten kun je ongepeld hennepzaad toevoegen. Als je dat even bakt, komt er een extra lekkere smaak vrij!
♥ Ook lekker om toe te voegen: gele paprika, zwarte bonen, avocado, kikkererwten, peterselie. Je kunt deze salade echt naar hartenlust uitbreiden met ingrediënten die je lekker vindt óf met ingrediënten die je nog hebt liggen!
Bereiding
- Kook de quinoa in de groentebouillon gaar.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Pers de knoflook uit of snijd heel fijn. En bak dit een minuutje in wat olijfolie.
- Voeg de tomatenstukjes toe met de komijn en bak voor een minuutje.
- Voeg de spinazie toe en bak totdat deze geslonken is.
- Giet de bonen af en voeg toe en roer om totdat de bonen ook warm zijn.
- Snijd de bosui in ringetjes en de koriander grof.
- Wanneer de quinoa klaar is en afgegoten, meng je deze met het bonenmengsel.
- Voeg de bosui en koriander toe en geniet!
Macro’s
Voor alles bij elkaar:
515 kcal
82,5 kh
29,7 eiwit
6,3 vet
Per portie
257,5 kcal
41,1 kh
14,8 eiwit
3,15 vet