Snelle pasta met bruschetta
Deze simpele pasta staat in een mum van tijd op tafel en heeft een lekkere smaak dankzij de bruschetta en de groenten die uit de oven komen.
Ingrediënten bruschetta pasta 2 personen
1 courgette
1 rode ui
3 tomaten
Pasta (kamut, spelt of volkoren)
Feta (van geit of schaap)
Amandelen
Bruschettakruiden (te koop bij bijvoorbeeld Xenos)
Bruschetta pasta maken
1. Verwarm de oven voor op 250 graden.
2. Snijd de courgette, rode ui en tomaten in grove stukken.
3. Leg de gesneden groenten in een ovenschaal en besprenkel lekker met olijfolie.
4. Strooi er vervolgens ruim bruchettakruiden overheen (minstens 2 eetlepels).
5. Zet de schaal circa 15 minuten in de oven, regelmatig omscheppen.
6. Kook de pasta in ruim water met flink wat zeezout erbij gaar. Doe er pas wat olijfolie over als je de pasta hebt afgegoten.
7. Hak de amandelen doormidden en bak die lichtjes aan in een koekenpan. Let op dat je ze niet laat aanbranden. Door de amandelen heel licht te bakken komt er een zalige smaak vrij.
8. Snijd de feta in stukken en serveer die samen met de amandelen bij de ovenschotel en de pasta zodra die klaar is.
Variatietips
♥ Leg een aantal knoflooktenen tussen de groenten in de ovenschaal.
♥ Varieer met de groenten.
♥ In bovenstaand recept kun je de amandelen ook weglaten.