Havermoutpap met cashewnoten
Mmm, de romige smaak van cashewnoten, de zachte bite van dadels en de power van havermout! Dit is een toppertje om je dag mee te starten! Let op dat je ’s avonds even de cashewnoten in een bakje water zet om te weken. Wanneer je koude pap wilt dan moet je de havermout ook in een laagje water zitten. Als je warme pap wilt dan kun je de havermout gewoon ’s ochtends even koken. Met dit recept krijg je een stevige pap. Wil je je cashewnotenpap liever wat dunner? Voeg dan extra water of kokosmelk toe.
Ingrediënten havermout met cashwenoten (voor 2-3 porties)
140 gr havermout
100 gr cashewnoten
75 gr Medjoul dadels (bij het Candidadieet vervangen door 10 druppels Stevia)
1 el kokoswater/melk
2 el kokosrasp
2 tl vanillepoeder (bourbon – oftwel de ongezoete poeder)
Cashewnoten pap maken
1. Week de cashewnoten tenminste 4 uur lang in een kom met water. Ik zet dit de avond van te voren alvast klaar.
Wanneer je koude pap wilt eten dan moet je nu ook de havermout tenminste 4 uur weken in water.
2. Giet het water af en doe de cashewnoten (en voor koude pap dus ook de geweekte havermout) in een keukenmachine.
3. Voor warme pap kook je nu de havermout in een pan water voor 5 minuten. Giet dan af en doe bij de cashewnoten in de keukenmachine. Let op dat je havermout heet is en veel stoom produceert. Zorg ervoor dat de warmte weg kan door de keukenmachine niet volledig af te sluiten!
4. Verwijder de pit van de dadels en als de dadel wat harder is geworden, hak deze dan grof.
5. Voeg de dadels, de kokosrasp, de eetlepel kokosmelk (ik gebruik kokosmelk uit een pak, wat je ook kunt drinken) en de vanillepoeder toe en mix alles goed door elkaar.
6. Verdeel over twee kommetjes en geniet!
P.s. Ik zet het tweede kommetje afgedekt in de koelkast voor het ontbijt voor de volgende dag!
Variatietips
♥ Voeg lekker wat blauwe bessen toe of extra kokosrasp of cashewnoten of mulberries. Whatever you like! 🙂
♥ Eet de pap eens zowel koud als warm en proef wat jij het lekkerst vindt!