Dit recept heb ik zelf bedacht toen ik niet veel tijd had om te koken, maar toch graag een goede maaltijd wilde eten. Ik had geen zilvervliesrijst meer in huis dus heb het recept lekker gemaakt met quinoa.
Ingrediënten (1 persoon)
Halve zak chinese roerbakgroenten
50-70 gram quinoa
Stukje gember
Sesamzaadjes
Thaise wokolie
Sojasaus van Kikkoman
Breng water aan de kook voor de quinoa en laat de quinoa zachtjes koken (maximaal 15 minuten). Schil ondertussen een stukje gember en snijd hem in kleine stukjes. Verwarm een kleine koekenpan en bak hierin de sesamzaadjes. Let er op dat je geen olie of iets dergelijks in de pan hoeft te doen en dat de sesamzaadjes snel verkleuren. Als je ziet dat ze een beetje bruinig worden haal je sesam uit de koekenpan en zet je ze even apart in een bakje. Verwarm vervolgens een wok of hapjespan en schenk er wat Thaise wokolie in (ik heb die met koriander). Natuurlijk kun je dit ook met olijfolie doen. Roerbak de groenten met daarbij de gember. Giet de quinoa af, leg op je bord, groenten erover heen en sesamzaadjes en maak af met een scheutje sojasaus van Kikkoman. Eet smakelijk!
Variatietips:
– vervang de quinoa door bijvoorbeeld zilvervliesrijst
– als je niet van gember houdt, kun je die gewoon weglaten
– voeg andere groenten toe die je nog in huis hebt
– geen Thaise wokolie in huis? Gebruik dan gewoon olijfolie
– Thaise wokolie kun je gewoon in de supermarkt (bijv. AH) kopen