Deze cake is zálig en zit stiekem boordevol groenten! Ook fijn: de cake is laag in calorieën en dankzij de veelal natuurlijke ingrediënten ook lekker verzadigend. Dit klinkt als de perfecte cake voor en dat is hij ook! Voor jong en oud!
Ingrediënten:
400 gr pompoen (lekker makkelijk: bij de AH verkopen ze geschilde en gesneden pompoen in een zakje!)
150 gr cannelloni bonen
1 eetl (= 5gr) wijnsteen bakpoeder
15 gr honing (bijvoorbeeld acacia)
10 gr kokosbloesemstroop (kun je ook weglaten en extra honing doen)
60 gr kokosmeel
1 banaan (135 gr)
4 eieren
25 gr rozijnen
100 gr pure chocola (ik heb die met 85% cacao gebruikt)
Voor deze cake heb ik een siliconen bakvorm gebruikt met een diameter van 26 cm.
What to do?
Kook de pompoen circa 12 minuten.
Verwarm de oven op 200 graden.
Hak de chocola in stukjes.
Doe de volgende ingrediënten in een keukenmachine: bonen, bakpoeder, eieren, kokosmeel, honing, kokosbloesemstroop, pompoen.
Mix alles tot een vloeibaar beslag.
Schep er nu de rozijnen en de gehakte chocola doorheen.
Vet de bakvorm heel licht in met wat olijfolie. Ik gebruik hier een siliconen spatel voor. Je hebt echt maar een heel klein beetje olie nodig!
Giet nu het beslag in de vorm en verdeel gelijkmatig over de bodem.
Zet nu voor 45 minuten in de oven en zet de oven nu op 180 graden!
Na 45 minuten check je of de binnenkant droog is. Dit doe je door een satéprikker in de cake te steken. Als die er schoon uitkomt is je cake goed. Als de prikker nat en vies is dan laat de je cake nog even 5-10 in de oven staan. Let dan wel op dat de bovenkant niet verbrand.
Wanneer je de cake uit de oven hebt gehaald laat je hem even tien minuten afkoelen. Haal hem dan uit de vorm en draai hem om. Zo kan de onderkant ook afkoelen en drogen.
Snijd hem in 16 puntjes en smullen maar!
Macro’s:
Voor de hele cake:
1520 kcal
124 kh
65 eiwit
76 vet
41 vezel
Per puntje:
95 kcal
7,75 kh
4 eiwit
4,75 vet
2,5 vezel