Suikervrije chocolade cake met courgette
Deze suikervrije chocolade cake met courgette is echt een topper! De zoete smaak komt van de stevia en erythritol. En ook een beetje van de amandelmeel want dat is de basis van deze heerlijke cake. En wat ik ook echte een leuke verrassing vind, is de hoeveelheid courgette die in deze cake gaat. En je proeft daar uiteindelijke helemaal niets van! Ik maak deze cake in kleine porties en die vries ik in. En iedere morgen pak ik dan zo’n stukje zodat ik ’s middags een heerlijke, zoete en suikervrije traktatie heb voor mezelf!
Ingrediënten suikervrije chocolade taart met courgette
Natte ingrediënten
300 gr courgette (is 1 grote courgette)
3 eieren
30 ml ongezoete amandelmelk of kokosrijstemelk
1 el appelazijn
30 gr geurloze kokosolie
Droge ingrediënten
240 gr amandelmeel
40 gr cacao
1 tl wijnsteenbakpoeder
1/2 tl baking soda
130 gr erythritol
1/2 tl steviapoeder (kun je ook weglaten)
85 gr 95% cacao chocola
Eventuele toppings
♥ Chocoladesaus van gesmolten chocola of een combi van kokosolie met cacao en stevia.
♥ Fijngehakte nootjes
♥ Suikervrije slagroom
Suikervrije chocoladetaart met courgette maken
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Rasp de courgette, doe in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
3. Breek de eieren boven een kom, kluts even door elkaar en voeg dan alle natte ingrediënten (inclusief de uitgeknepen courgette) toe en roer door.
4. Hak de chocolade in stukjes/snippers.
5. Doe in een andere kom alle droge ingrediënten bij elkaar en roer daar vervolgens het courgettemengsel doorheen.
6. Doe het beslag in een cakevorm, muffinvorm of andere bakvorm en zet in de oven.
6. Bij vormen ter grootte van een taartpunt kun je rekenen op zo’n 45 minuten baktijd. Voor grotere vormen houd je een iets langere baktijd aan. Controleer rond 40 minuten. Dit doe je door een satéprikker in de cake te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is je cake goed!
7. Laat je cake in de vorm zo’n 10 minuten staan. Dan uit de vorm halen en verder af laten koelen. Wil je je cake nog versieren met toppings? Laat je cake dan eerst helemaal afkoelen in de koelkast.
Ik ben heel benieuwd wat je van deze cake (die ook voor taart door kan gaan) vindt! Tag je me met @suikerengistvrij op Facebook en/of Instagram?
Macro’s
Voor de hele cake:
3219 kcal
267 kh
130 eiwit
238 vet
Stel je snijd de cake in 16 stukken dan zijn de macro’s per stuk:
201 kcal
16,7 kh
8 eiwit
14,8 vet