Rode kool salade met rucola en couscous
Makkelijke en smaakvolle salade met onder andere rode kool, rucola, couscous en walnoten. Deze salade kun je naar hartenlust uitbreiden. Check even de variatietips voor wat ideeën.
Ingrediënten 2-3 personen
450 gr verse rode kool
250 ml groentebouillon
160 gr couscous
2 handjes walnoten
2 handjes rozijnen (wanneer je het candidadieet volgt kun je de rozijnen weglaten en een paar druppels Stevia aan de dressing toevoegen)
Feta
Rucola
Voor de dressing
3 eetl olijfolie (extra vierge)
4 eetl citroen
2 eetl mosterd
Peper & zout
Couscoussalade met rode kool maken
1. Maak de bouillon door een half (gistvrij) bouillonblokje op te lossen in 250 ml gekookt water.
2. Giet de bouillon over de couscous en zet apart.
3. Snijd de rode kool heel fijn.
4. Bak de rode kool in wat kokosolie of olijfolie voor circa 10 minuten. Voeg tegen het einde de rozijnen toe en bak mee.
5. Snijd de feta in blokjes en hak de walnoten grof.
6. Meng alle ingrediënten voor de dressing.
7. Maak met een vork de couscous los en meng met de rode kool.
8. Sprenkel de dressing eroverheen en voeg rucola, feta en walnoten toe.
Eet smakelijk!
Variatietips
♥ Heb je wat tofu over van de pad tai? Bak die dan lekker mee met de rode kool.
♥ Voeg falafel of (vegetarische) gehaktballetjes toe.
♥ Aan dit recept kun je ook makkelijk nog wat groenten toevoegen die je nog in de koelkast hebt liggen, zoals paprika of courgette (even lekker aanbakken).