Eiwitrijke curry met spinazie en kidneybonen
Makkelijk recept voor als je lekker wilt eten, koolhydraatarm wilt eten en/of vega wilt eten.
Ingrediënten spinazie curry
Grote zak gewassen spinazie
1 ui
Groene curry (zakje AH)
Blikje kokosmelk
Blik kidneybonen of linzen
Vegetarische kipstuckjes of kipfilet
Rijst
Zout of vissaus of oestersaus
Makkelijke curry met spinazie maken
1. Kook de rijst, giet af en laat met de deksel op de pan verder garen. Zo vind ik de rijst het lekkerst smaken.
2. Doe de spinazie in een wok en laat slinken. Laat hem vervolgens uitlekken in een vergiet en hak daarna fijn.
3. Snijd de ui in ringen en bak in een beetje olijfolie glazig.
4. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes en bak die mee. Of je eet vegetarisch en gebruikt dus de vegetarische kipstuckjes.
5. Doe de groene curry erbij en bak die even kort mee.
6. Voeg nu 2/3 blik kokosmelk toe en breng op smaak met zout, vissaus of oestersaus.
7. Spoel de kidneybonen af in een vergiet en voeg toe aan de curry.
8. Serveer de curry met rijst of laat de rijst weg als je koolhydraatarm wilt eten.
Variatietips
♥ Gebruik linzen i.p.v. kidneybonen.
♥ Voeg grof gehakte walnoten toe voor een extra bite.
♥ Voor nog meer groenten voeg je tijdens het bakken stukjes paprika toe.