Weekmenu gemaakt
Gistermiddag heb ik een weekmenu gemaakt zodat ik precies weet waar ik aan toe ben en waar ik me op kan verheugen. Vanmorgen was dat quinoapap. Ik had al een aantal recepten opgezocht en heb daar mijn eigen draai aan gegeven. Zo wordt in veel recepten van quinoapap gebruik gemaakt van agavesiroop om hem te zoeten.
Geen agavesiroop in candidadieet
Dit is voorlopig nog uit den boze in mijn strijd tegen de candida. Wat ik dus heb gedaan is de quinoa koken met havermelk en een half kaneelstokje. Dit heb ik 15 minuten laten pruttelen en er vervolgens veel (echt veel) kaneelpoeder op gedaan en vier druppels stevia. Terwijl de quinoa wat aan het afkoelen was heb ik wat blanke amandelen en hazelnoten doormidden gehakt en deze even kort in een droge koekenpan gebakken. Ok, dit maaltje was niet zo zoet als mijn geliefde boterham met pindakaas maar het was goed te doen. En een ander voordeel vind ik ook dat het enorm goed vult!
Ingrediënten Quinoapap (1 persoon)
250-300 ml amandelmelk
75 gr Quinoa
1/2 stokje kaneel erbij
Kaneel
Stevia
Quinoapap met kaneel maken
1. Doe de amandelmelk in een pannetje met de quinoa en het kaneelstokje. Laat circa 15 minuten zachtjes koken tot de meeste amandelmelk is opgenomen door de quinoa.
2. Voeg 5 druppels Stevia toe erbij (is naar smaak, je kunt ook meer of minder doen).
3. Voeg lekker veel kaneelpoeder toe.
Variatietips
♥ Voeg tijdens het koken een theelepel vanillepoeder toe. Of voeg meer toe als je dat lekker vindt.
♥ Geen kaneelstokje? Laat deze dan gewoon weg.
♥ Voeg in stukjes gehakte amandelen of hazelnoten toe. Eventueel nog even bakken voor extra smaak.
♥ In fase 2 kun je hier bijvoorbeeld wat blauwe bessen bij eten