Makkelijke suikervrije & lactose slagroom
Suikervrije slagroom, jaaaa, het kan! Ik zal het gewoon nog een keer herhalen: dit is een suikervrije slagroom, een lactosevrije slagroom en een veganistische slagroom! En hij zó makkelijk te maken! Ja, deze room smaakt naar kokos, daar kan ik niets anders van maken. Maar hij is zoet en als je al tijden geen slagroom hebt mogen eten dan word je hier wel blij van! Een ander voordeel is dat je hier niet van blijft eten! Een paar happen en aan je ‘slagroom-behoefte’ is voldaan! Deze suikervrije slagroom is ideaal voor bij de wat drogere zoetigheden, zoals de zwarte bonen brownie.
Voorbereiding: zet een blikje kokosmelk voor tenminste 8 uur in de koelkast.
Tip: ik heb standaard een blikje kokosmelk in de koelkast staan zodat ik altijd snel deze suikervrije slagroom kan maken!
Ingrediënten
Blikje kokosmelk
1/4 tl stevia poeder
1/2 tl vanille bourbon
Suikervrije slagroom maken
1. Haal je blikje kokosmelk voorzichtig uit de koelkast en houd rechtop (níet schudden!).
2. Open het blikje en haal met een lepel de bovenste, stevige laag eruit en doe die in een kom. Als er een klein beetje vloeibare kokosmelk meegaat is dat niet erg.
3. Voeg nu de steviapoeder en de vanille bourbon toe en mix alles door elkaar. Ik gebruik hier een handmixer voor.
Als je nog wat tijd hebt, zet de de lobbige room dan nog in de koelkast. Daar stijft hij een beetje van op en dat is extra lekker! Ook kun je hem dan makkelijk gebruiken voor decoratie.
Variatietips
♥ Wanneer je liever een stevigere room wilt dan kun je wat kokosolie toevoegen. Dit wordt namelijk hard wanneer je het koelt, dus dan wordt je room ook wat steviger.
♥ Wanneer je niet suikervrij hoeft te eten, dan kun je de stevia vervangen door (kokos)suiker.