Hoe maak ik zelf pesto met basilicum?
Hoe fijn is het om je eigengemaakte pesto te eten? Het is een klein klusje om te maken en dankzij de verse basilicum o zo lekker! Het recept voor deze pesto is wat aan de vloeibare kant. Perfect voor gerechten zoals de pestozalm!
Ingrediënten eigengemaakte pesto
50 gr basilicumblaadjes
2 tenen knoflook
300 ml olijfolie
20 gr geraspte parmezaan of pecorino
1/2 tl zout
40 gr pijnboompitten
Peper
Pesto maken
1. Hak de knoflook grof.
2. Rooster de pijnboompitten tot ze wat verkleuren.
3. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine (of blender) en maal alles fijn.
De pesto is een week houdbaar in de koelkast als je er nog een dun laagje olijfolie op giet.
Invriezen kan ook! Ideaal hiervoor is een ijsblokjesbakje. Zo kun je kleine porties pesto invriezen.
Variatietips voor je pesto
♥ Heb je geen pijnboompitten in huis maar wel amandelen? Bak die dan even licht aan en gebruik de amandelen in plaats van de pijnboompitten.