Koolhydraatarme salade als hoofdgerecht
Van deze salade krijg ik echte summervibes! Heerlijk als hoofdgerecht na een drukke dag of als bijgerecht bij een uitgebreid diner. Het zout van de parmaham smaakt heerlijk met het zoet van de perzik. De gemengde rucola sla en de komkommer geven precies de frisheid die deze salade nodig hebt.
Ingrediënten perziksalade (2 personen)
Zakje gemengde rucola sla 75 gr
Parmaham
5 perziken
1 komkommer
Olijfolie
Beetje honing
Perziksalade met parmaham maken
1. Snijd de komkommer in partjes.
2. Snijd langs de pit van de perzik, zodat je een bijna halve perzik hebt. Doe dit ook aan de andere kant van de pit. En rol de perziken in de parmaham.
3. Bak de perziken in een koekenpan tot de parmaham wat verkleurd.
4. Meng wat koud geperste olijfolie met een beetje honing.
4. Maak een bord op met de sla en komkommer. Leg hier de gebakken perziken op en druppel de honing-olijfolie er overheen. Nog een draai aan de pepermolen en je kunt gaan genieten!
Variatietips
♥ Toevallig nog wat fetablokjes of kaasblokjes van Arla Apetina in huis? Lekker!!
♥ Voeg zaden of noten zoals walnoten toe voor een extra bite.