Salade met quinoa, kip en limoen
Iedere hap van deze salade is een feestje! Qua smaak valt er zóveel te proeven! En dankzij de verschillende texturen is ook elke hap weer anders. Bedenk je daarbij dat je allemaal gezonde ingrediënten zit te eten en het feest is compleet!
Ingrediënten quinoasalade met limoen 2 personen
1-2 biologische kipfilet
150 gr quinoa
200 gr romaine sla
2 bosui
1/2 courgette
3 takjes munt
Flinke hand peterselie
Flinke hand amandelen
1 tl kokosbloesemsuiker (weglaten bij candidadieet)
Handje krenten (weglaten bij candidadieet)
1/4 cup limoen
1/2 cup olijfolie
Komijn
Quinoasalade met kip en limoen maken
1. Kook de quinoa 10 minuten en giet af.
2. Kook de kip in een laagje water voor 8-10 minuten. Snijd daarna in stukjes.
3. Snijd de courgette doormidden en daarna in plakjes. Bak deze in een beetje olijfolie en voeg op het laatst lekker wat komijn toe.
4. Snijd de bosui in ringetjes, de wortel in plakjes en hak de munt en peterselie fijn.
5. Doe de romaine sla in een kom en voeg de bosui, wortel, munt en peterselie toe.
6. Hak de amandelen grof.
6. Voeg de quinoa en de kip toe, de kokosbloesemsuiker, de krenten, de amandelen, de olijfolie en het limoensap. Hussel door elkaar en geniet!