Gegrilde aubergine lasagne is lekker koolhydraatarm
Aubergine is koolhydraatarm en als je de aubergine grilt komen er heerlijke smaken vrij! Wanneer je normale lasagne eet, kun je nog weleens het gevoel hebben alsof je ontploft. Wanneer je gegrilde aubergine gebruikt als ‘lasagne bladeren krijg je een heerlijk gerecht én voel je je daarna ook nog fijn! Een mooi alternatief voor de zware lasagne kost!
Ingrediënten voor 2 personen
1 flinke aubergine of 2 kleine
1-2 tomaten
2 bosui
Mozarella
Handje walnoten
Handje pijnboompitten
Handje panko of broodkruim van zuurdesembrood
Flinke hand basilicumblaadjes
Herbamare of zeezout
Lasagne van gegrilde aubergine maken
1. Snijd de aubergine in dunne plakken.
2. Snijd ook de tomaat in plakken.
3. Snijd de bosui in de dunne ringetjes en de mozzarella in stukken.
4. Smeer de aubergines aan beide zijden in met olijfolie.
5. Grill de plakken in een grillpan totdat ze mooi verkleuren (en je de zalige geur van aubergine ruikt! :-))
6. Rooster de pijnboompitten.
Optioneel kun je de tomaat ook even kort aanbakken.
TIP! Als je broodkruim van zuurdesembrood wilt gebruiken: Bak of rooster het zuurdesembrood en verkruimel die vervolgens tot broodkruim.
Aubergine stapelen voor de lasagne
Leg op ieder bord een reep gegrilde aubergine, daarop een paar stukjes mozzarella, wat gescheurde basilicum, een paar pijnboompitten, wat broodkruim, wat bosui en een pietsje Herbamare. Eventueel kun je er ook al wat tomaat tussen stoppen. Vervolgens herhaal je deze stappen totdat je aubergine op is. Bovenop leg je wat tomaat om het af te maken.
Bon apetit!