Toen we na het gourmetten nog behoorlijk wat courgette en aubergine over hadden, kwam mijn moeder met het briljante idee om daar een salade van te maken. Dus we hebben alle groenten gegrild en die de volgende dag gecombineerd met onder andere balsamico en cherrytomaten. En die combinatie is echt verrukkelijk!
Gegrilde groenten uitbreiden
Ook leent deze basissalade zich er prima voor om aan te vullen met bijvoorbeeld veldsla of gemengde rucola. Of wat dacht je van gegrilde rode en gele paprika? Mmm, ik begin er al bijna weer van te watertanden! Een recept om echt eens te proberen dus!
Ingrediënten 2 porties
1 courgette
1 aubergine
Bakje cherrytomaten
2-3 bosui
Feta (of plantaardige kaas)
Balsamico
Variatietips
♥ Voeg lekker wat veldsla of gemengde rucola toe.
♥ Combineer met quinoa of zilvervliesrijst.
♥ Besprenkel er nog wat extra vierge olijfolie over.
♥ Heb je nog paprika liggen? Gril die lekker mee!
Bereiding gegrilde groenten salade
- Snijd de aubergine en courgette in plakken en gril ze goed.
- Halveer de cherrytomaten, snijd de bosui in ringetjes en de feta in blokjes.
- Meng alle groenten in een kom en besprenkel met balsamico.
- Maak het af met een draai aan de peper- en zoutmolen!