Groentensoep met gegrilde aubergine, tomaat en paprika
Voor deze soep moet je wel wat tijd uittrekken maar dan heb je wel een heerlijke, gezonde soep met de smaak van gegrilde groenten!
Ingrediënten gegrilde groentensoep (4-6 personen)
1 ui
4-5 teentjes knoflook
4 (rijpe) tomaten
2 aubergines
2 rode paprika’s
8 zongedroogde tomaatjes
1 el citroen
2 laurierblad
1 el gedroogde tijm
1 liter groentebouillon
basilicumblaadjes
Gegrilde groentensoep maken
1. Verwarm de oven voor 200 graden.
2. Halveer de aubergines en de paprika’s en verwijder bij de paprika de zaadjes.
3. Leg de aubergines en paprika’s samen met de ui, knoflook en tomaten in een ovenschaal (ik had er twee nodig!).
4. Zet voor circa 25 minuten onder de grill tot de groenten een beetje geschroeid zijn. Per oven zal de tijd verschillen dus dit moet je echt even zelf goed in de gaten houden.
5. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaat in stukjes.
6. Haal de groenten uit de oven en laat wat afkoelen (tip: stop de aubergine en paprika voor 10 minuten in een gesloten plastic zak).
7. Pel de ui en de knoflook en ontvel de tomaten.
8. Verwijder de geschroeide schil van de aubergines en de paprika (pel de schil eraf net zoals bij een mandarijn bijvoorbeeld) en snijd alles in grove stukken.
9. Verwarm in een soeppan wat olijfolie en voeg de tijm en het laurierblad toe en laat 1-2 minuten pruttelen.
10. Voeg dan de groenten, de zongedroogde tomaat en een liter bouillon toe.
11. Breng aan de kook, voeg wat peper en zout toe en laat circa 15-20 minuten zachtjes koken.
12. Verwijder dan het laurierblad en haal kort de staafmixer erdoor (dan heb je nog wat ‘bite’ aan je groenten).
13. Voeg dan citroensap toe, roer door en serveer de soep met stukjes gescheurde basilicum.
Variatietip
♥ Heb je teveel gemaakt? Vries de soep dan in porties in. Zo heb je altijd een lekkere en gezonde keus bij de hand!
4 comments
Wederom een top recept, bedankt! weet je ook hoe het zit met zuurkool uit een zakje (uit de supermarkt) kan ik dit wel of niet eten? dit schijnt te maken hebben met fermentatie ofzo?
Dag Jannie, dank voor je bericht! Als de zuurkool niet bewerkt is met rare (lees: lichaamsvreemde toevoegingen) dan is het prima (etiket lezen dus). Alle koolsoorten (vooral zuurkool), broccoli, venkel en gember helpen extra goed bij de behandeling tegen candida!
Inspiratieloos dwaalde ik rond opzoek naar een lekker voedzaam recept tegen schimmel en kwam ik op jouw site terecht. Wat ben ik blij dat ik je gevonden heb! Vanavond probeer ik deze soep uit. Het ruikt al erg lekker in de keuken.
Heel erg bedankt voor dit initiatief!
Met een hele vriendelijke groet,
Catharina
PS. Ik ben een chocolade monster en ik vroeg mij af of ik rauwe cacao wel mag nuttigen.
Hoi Catharina,
Dank voor je bericht, fijn om te lezen dat je iets aan mijn site hebt.
Je kunt met een gerust hart rauwe cacao eten 🙂
Eet smakelijk!