Koolhydraatarm en veel eiwitten
Dit magere, koolhydraatarme recept zit vol met eiwitten en staat snel op tafel! Zet je grillpan maar vast aan!
Ingrediënten 2 personen
300 gr kippendijfilet (of als je dat liever hebt gewoon kipfilet of kalkoenfilet)
200 gr bloemkoolrijst (Bonduelle heeft nu bloemkoolrijst in de vriezer, lekker makkelijk)
1 komkommer
100 gr erwten
80 gr (baby)spinazie
15 gr verse koriander
1 el witte wijnazijn
2 el mayonaise
2 druppels stevia
(deze laatste drie vormen tezamen een alternatief voor rijstazijn!)
Aan de slag!
1. Verhit de grillpan. Doe wat olijfolie op de kippendij en bestrooi met peper en zout. Gril de kippendijen circa 6 minuten per kant (let op dat ze goed gaar zijn).
2. Verwarm ondertussen wat olie in een wok en bak de bevroren bloemkoolrijst voor circa 6 minuten. Zet dan apart.
3. Kook de erwtjes voor circa 8 minuten.
4. Schil en snijd de komkommer in stukjes. Scheur de spinazie in stukjes. Hak de koriander fijn.
5. Maak een dressing van de witte wijnazijn, de mayonaise en de stevia. Voeg lekker wat peper toe.
6. Meng nu de komkommer, de spinazie, de bloemkoolrijst, de erwtjes en de koriander met de dressing. Maak af met wat zeezout en serveer met de kip.