Gegrilde tonijn met sesamzaad is makkelijk en lekker
Tonijn kun je vers kopen of uit de diepvries halen. Het is allebei goed. Let er wel even op dat als je diepvriestonijn koopt, je deze wel ’s ochtends al uit de vriezer haalt. Zo kan de tonijn ontdooien en is hij ’s avonds klaar om er gegrilde tonijn van te maken. Het mooiste is als je een goede grillpan of plaat hebt. Doordat je de tonijn maar een paar minuten hoeft te grillen, staat dit recept dus snel op tafel. Zorg er daarom voor dat je eerst met de zoete aardappel en de broccoli aan de slag gaat. En dan als laatste je tonijn gaat grillen.
Ingrediënten gegrilde tonijn met sesamzaad
1 gele paprika
Broccoli
2 stukken tonijn
2 zoete aardappels
Zwart sesamzaad
Wit sesamzaad
Olijfolie
Tonijn grillen met sesamzaad
1. Snijd de zoete aardappel in stukjes en bak in wat olijfolie even kort aan op hoog vuur en zet daarna op middelhoog vuur om in circa 15 minuten door te garen.
2. Kook of stoom de broccoli.
3. Snijd de paprika in mooie dunne reepjes.
4. Smeer de tonijn in met olijfolie en strooi daarna de sesamzaadjes over de tonijn. Duw ze een beetje aan met je vingers.
5. Verwarm een grillpan en bak de tonijn aan beide zijden kort aan.
Variatietips
♥ Ook lekker met groene asperges. Die hoef je alleen maar even te grillen en dan zijn ze goed!
♥ Liever gewone aardappeltjes? Be my guest!
♥ Wil je graag meer eiwitten bij dit recept? Denk dan eens de verstopte groentensaus met kwark!