Recept met bleekselderij en paprika en gehakt
Dit recept met bleekselderij en paprika is een makkelijke ovenschotel. Samen met het gehakt en de ui heb je deze ovenschotel snel klaar. De verschillende ingrediënten geven een leuke smaak aan dit gerecht waardoor je granen of aardappels absoluut niet hoeft te missen!
Ingrediënten (3-4 personen)
500 gr gehakt
1 struik bleekselderij
2 rode uien (of 3 als het kleine zijn)
1 rode paprika
2-3 teentjes knoflook
blikje tomatenpuree
2 el rozijnen (of weglaten als je er niet tegen kunt)
2 eieren
geraspte kaas naar smaak
peper en zout
Variatietip
♥ Voeg in plaats van de rozijnen gehakte noten toe zoals amandelen of hazelnoten.
Recept met bleekselderij en paprika maken
1. Zet een ruime ovenschaal klaar en vet deze in met wat olijfolie.
2. Oven voorverwarmen op 180 graden.
3. Bak het gehakt in een koekenpan met wat peper en zout.
4. Zeef het gehakt en zet apart (hierdoor verdwijnt het vet wat we toch niet nodig hebben).
5. Snijd de bleekselderij fijn, snipper de uien, snijd de paprika in blokjes en snipper de knoflook.
6. Bak nu in de pan de bleekselderij, uien en paprika.
7. Voeg na circa 5 minuten de knoflook toe en roer en bak alles goed door.
8. Voeg vervolgens het gehakt toe en de tomatenpuree en de rozijnen en breek de eieren erboven.
9. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
10. Giet alles vervolgens in de ovenschaal en druk goed aan.
11. Strooi naar smaak de geraspte kaas erover en zet voor circa 15 minuten in de oven.
Ook leuk
Heb je weleens bleekselderij in een muffin gegeten? Nee? Maak dan eens deze hartige muffin met bleekselderij. Wat mij betreft de ideale, koolhydraatarme snack voor tussendoor!