Gevulde tomaat met mozzarella en pesto
Dit lekkere voorgerecht is eenvoudig te maken, ook lekker als tussendoortje en is geheel suiker- en gistvrij!
Ingrediënten gevulde tomaat (2 personen)
2 grote vleestomaten
pesto
buffelmozzarella
pijnboompitten
Gevulde tomaat maken
1. Verwarm de oven voor op circa 180 graden (hoger of lager, allebei prima).
2. Snijd de kapjes van de vleestomaten en hol deze uit met een lepel. Bewaar het kapje want die heb je straks weer nodig.
3. Bak de pijnboompitten tot ze een beetje bruin zijn (ze ruiken dan heerlijk!).
4. Snijd de buffelmozzarella door midden en in kleine blokjes. Afhankelijk van je trek kun je de helft per persoon gebruiken of, als je nog iets anders met de mozzarella wilt maken, ongeveer 1/3 per persoon.
5. Meng een klein potje pesto (of twee flinke eetlepels per persoon) met de pijnboompitten en de mozzarella en vul de tomaten ermee.
6. Leg het kapje terug op de tomaat en zet de gevulde tomaten ongeveer 15-20 minuten in de oven tot ze goed verwarmd zijn. Smullen maar!