Gistvrije en suikervrije tortilla
Het smaakt net even wat anders dan de originele tortilla, maar in een suikervrij en gistvrij dieet heel goed te doen!
Ingrediënten gistvrije tortilla maken (4 stuks)
125 gram gemalen blond lijnzaad
4 el amandelmeel/bloem
1/4 tl (zee)zout
2 eieren
Tortilla van amandelmeel en lijnzaad maken
1. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Roer in een middelgrote kom de lijnzaad- en amandelbloem plus het zout door elkaar.
3. Klop de eieren erdoor totdat ze zijn opgenomen door de bloem.
4. Verdeel het deeg in vier ballen.
5. Druk de ballen met een stuk bakpapier helemaal plat of smeer ze met een vork uit. Het deeg kleeft nogal dus met een deegroller is dit nauwelijks te doen.
6. Leg de tortilla’s op een bakplaat en zet voor 5 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
-> Mijn tortilla’s hadden een stevige structuur. Ik denk dat dit komt omdat ik het blonde lijnzaad zelf heb gemalen in een keukenmachine én ik de schijven niet heel plat had gemaakt.
Bron: Broodbuik Kookboek
-> Makkelijke serveertip (voor 2 tortilla’s):
Bak in wat olijfolie een halve paprika in stukjes, flinke teen fijn gemaakte knoflook en een kipfilet in blokjes. Breng op smaak met flink wat peper en 2 tl cajunkruiden. Bestrijk de tortilla met sour cream en voeg het mengsel toe.
Variatietip: voeg voor extra smaak wat geraspte kaas en guacamole toe.
Ik moet eerlijk zeggen, de smaak van de tortilla is even wennen en is anders dan de tortilla’s die je in de winkel koopt. Maar het idee dat je iets eet wat goed is voor je lijf en waar dankzij de vulling ook smaak aan zit, is toch wel heel fijn!
2 comments
Bedankt voor dit recept! Naast glutenvrij moet ik nu tijdelijk ook gistvrij eten en ik merk dat ik dat best moeilijk vind, maar dit was een heel goed begin! De tortilla’s smaakten echt prima! Ik had nog lekker zelf guacamole erbij gemaakt! Super!
Ha Esther, goed om te horen dat je iets aan de recepten hebt en veel succes de komende periode met eten!! Groetjes Marije