Ooit gehoord van millet? Ik kende het niet totdat ik het tegenkwam in een kookboek van Jamie Oliver. Ik heb daar toen een plofferig recept van gemaakt en toen verdween de millet in de kast. Geen ideeee wat ik ermee maken moest. Totdat……. ik ontdekte dat millet gierst is!!
En wat blijkt? Gierst is hartstikke gezond en hier is volop mee te variëren!
Hoog tijd dus om daar weer eens een recept mee te maken! En dit recept van Karlijn’s Kitchen is een bewerkte variant van Jamie Oliver en echt het proberen waard!
Ingrediënten 4 personen
400-600 gr pompoen
500 gr wortel
240 gr gierst
1 pot gerookte paprika
4 el gemengde noten (bijv. walnoten, pecannoten en hazelnoten)
sap van 1 sinaasappel
1-2 el (soja)yoghurt
Granaatappelpitjes
Bereiding gierst
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Verwijder de pitten uit de pompoen, snijd de pompoen en de wortel in stukken.
- Doe de pompoen en wortel in een ovenschaal, giet er olijfolie overheen en hussel goed om.
- Zet circa 50 minuten in de oven tot de groenten zacht zijn.
- Kook de gierst in circa 750 ml water voor zo’n 20 minuten. Blijf tijdens het koken doorroeren om aanbakken in de pan te voorkomen.
- Laat de paprika uitlekken en doe die samen met het sinaasappelsap, de noten en de yoghurt in een blender en maal fijn.
- Snijd de feta in blokjes.
- Serveer de gierst met de paprika dressing, de groenten, de feta en de granaatappelpitjes. Eventueel naar smaak peper en zout toevoegen.