Gistvrije vissoep met kabeljauw en groenten
Deze gistvrije vissoep met kabeljauw en groenten maak je met slechts 8 ingrediënten. Je zou je dan af kunnen vragen of de smaak wel lekker wordt, maar geloof me, de smaak is goed! En een fijne bijkomstigheid vind ik ook dat je met deze soep ook flink wat vis binnenkrijgt. Ik ben geen mega visliefhebber en witvis vind ik vaak een beetje flauw van smaak. Deze gistvrije vissoep is voor mij dus ideaal om te maken! Een eenvoudig recept, vol van smaak en te eten als volledige maaltijd! En oja, vries wat je overhoudt gewoon lekker in voor als je een keer geen zin hebt om te koken!
Ingrediënten gistvrije vissoep
1 prei
3 teentjes knoflook
1 bloemkool
Blik hele tomaten in blik
650 gr kabeljauw (zak uit de diepvries)
1300 ml bouillon
Kokosolie of olijfolie
Gedroogde dille
Voorbereiding: wanneer je kabeljauw uit de diepvries gebruikt, laat deze ’s middags dan al langzaam ontdooien of leg de zak ’s ochtends in de koelkast.
Bereiding
1. Verwijder de harde onderkant van de prei, was hem en snijd in ringetjes. Hak de knoflookteentjes in stukjes en breek de bloemkool in roosjes.
2. Verhit wat olie in een grote soeppan en bak de groente zo’n 3 minuten aan. Regelmatig roeren.
3. Voeg nu de tomaten uit blik toe en hak een beetje fijn met een mes. Voeg ook de bouillon toe, roer alles goed door elkaar en laat voor zo’n 10 minuten zachtjes koken.
4. Pureer met een staafmixer de soep, voeg de kabeljauw toe en laat nog zo’n 10-15 minuten zachtjes koken zodat de vis gaar wordt.
5. Voeg naar smaak peper en zout toe en serveer met wat gedroogde dille!
Variatietips
♥ Gebruik wat minder kabeljauw en voeg nog wat garnaaltjes toe.