Vegan chocolade koekjes met kastanjemeel – 100% glutenvij
Deze glutenvrije chocolade koekjes met kastanjemeel zijn zó lekker knapperig dat ik bijna niet kan geloven dat er geen ei in zit! Het was eigenlijk een experimentje met kastanjemeel, maar dit is gewoon een toprecept die ik dus met je moet delen! Kastanjemeel zorgt voor een zoetige smaak en is dus ideaal om in baksels toe te voegen. Ik zal er binnenkort nog eens wat met experimenteren. Eens kijken of kastanjemeel ook goed te combineren is met stevia bijvoorbeeld om dit koekje nog cleaner te maken!
Ingrediënten glutenvrije koekjes met kastanjemeel
2 el lijnzaad en 6 el water
50 gr kokosolie
50 gr kokosbloesemsuiker
1 tl vanille bourbon
65 gr kastanjemeel
25 gr kokosmeel
1/2 tl baking soda
Optioneel:
15 gr 99% cacao chocola van Lovechock
Variatietips
♥ Je kunt het lijnzaad ook vervangen door een ei.
♥ Je kunt de kokosolie vervangen door ghee.
♥ Je kunt de vegan chocola vervangen door gewone chocola.
Glutenvrije chocolade koekjes met kastanjemeel maken
1. Meng het lijnzaad met het water en laat tenminste 15 minuten staan.
2. Verwarm de oven op 180 graden.
3. Laat de kokosolie smelten in de oven zodat hij helemaal vloeibaar wordt.
4. Meng de kokosolie met het lijnzaadprutje. Ik gebruik zelf graag een handmixer.
5. Voeg alle overige ingrediënten toe en mix. Je krijgt al snel een stevige en kleverige massa.
6. Haal met je vingers alle massa van de handmixer zodat je zoveel mogelijk ‘deeg’ behoudt.
7. Hak eventueel nu de chocolade fijn en roer die door het deeg.
8. Maak balletjes van het deeg en duw die plat. Leg ze op een bakplaat.
9. Zet de bakplaat voor 14-15 minuten in de oven.
10. Geniet van de warme koekjes of laat ze helemaal afkoelen, dan worden ze wat harder.