Snelle hartige taart
Dit hartige taartje is, zoals de meeste recepten op deze site, eenvoudig te maken!
Ingrediënten hartige taart (2 personen)
3 eieren
1 afgestreken eetlepel mosterd
hartige taartdeeg (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
2 tomaten
8-15 gram verse basilicum
1 aubergine
3 stukjes gegrilde paprika (pot AH)
Stevia
peper, zout, olijfolie
Hartig taartje met aubergine maken
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de basilicum fijn.
3. Verwijder van de tomaten de zaadlijsten (hoeft niet heel netjes) en snijd in stukjes.
4. Snijd de aubergine in dunne plakken, bestrijk met wat olijfolie en grill in een grillpan.
5. Kluts de eieren door elkaar en voeg de mosterd, basilicum en 3 druppels Stevia toe. Voeg ook lekker wat peper en zout toe. Kluts alles nog een keer door elkaar.
6. Snijd de gegrilde paprika in stukjes.
7. Bestrijk een taart- of quichevorm met wat olijfolie en bedek met het deeg. Prik er wat gaatjes in met een vork.
8. Leg de plakken aubergine op de bodem. Doe daar de tomaatjes overheen. Giet nu het eimengel er overheen en voeg als laatste de stukjes gegrilde paprika toe.
9. Zet voor zo’n 30 minuten in de oven.