Makkelijke hartige taart met broccoli en zalm
Hartige taarten. Wat is het lang geleden dat ik me daar aan gewaagd heb en wat is het o zo makkelijk! En lekker! Als je zorgt dat je de bodem even voor bakt voordat je de ingrediënten toevoegt dan is de kans van slagen erg groot! Te eten als hoofdgerecht, maar in kleinere puntjes ook goed als voorgerecht of bijgerecht.
Ingrediënten hartige taart met zalm (2-3 personen)
5 plakjes bladerdeeg
1 blikje zalm
1 broccoli
3 eieren
4-5 bosuitjes
Evt: 4 eetl slagroom
Makkelijke hartige taart met zalm maken
1. Verwarm voor op 225 graden.
2. Ontdooi de bladerdeeg.
3. Kook wat water. Spoel de broccoli af en snijd in roosjes. Stop de broccoli roosjes voor circa 3 minuten in kokend water, spoel daarna goed af met koud water en laat uitlekken.
4. Laat de zalm uitlekken en verwijder de graatjes!
5. Snijd het bosuitje fijn.
6. Doe de broccoli, zalm en bosui in een kom.
7. Klop de eieren los met eventueel de slagroom erbij. Lekker veel peper erover en een beetje zout.
8. Vet de taartvorm in met wat olijfolie en bekleed hem dan met de bladerdeeg. Maak van aluminiumfolie wat proppen en verspreid die over de bodem. Zet de taartvorm nu (zónder vulling dus) ongeveer 10 minuten in de oven (let op: laat de warmte van onder komen zodat de bodem stevig kan worden). Daarna haal je hem uit de oven, vul je hem met het broccolimengsel en giet je daarna het eimengsel erover heen. Zet dan voor circa 25 minuten terug in de oven.
Voor 2 stevige eters is deze taart ruim voldoende. Voor 3 of misschien 4 eters zou ik er een lekkere salade bij geven.
Variatietips
♥ Verse bieslook toevoegen.
♥ Beetje kaas erop.