Lelijke en lekkere hartige taart
Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar lekker is hij wel!
Ingrediënten hartige taart met tomaat en knolselderij (3-4 personen)
5 plakjes bladerdeeg
Halve knolselderij
2 tomaten
13 gedroogde tomaatjes
4 eieren
Stukje grano pedano (de helft van zo’n punt ongeveer)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el gedroogde tijm
Peper en zout
Hartige taart met zongedroogde tomaat maken
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Laat de plakjes bladerdeeg even ontdooien en bekleed hier vervolgens een bakvorm mee.
3. Prik de bodem even op een paar plaatsen in met een vork.
4. Snijd de knolselderij in blokjes en kook even 5 minuten en giet daarna af en laat afkoelen.
5. Rasp ondertussen de grano pedano.
6. Verwijder van de 2 tomaten de zaadjes en snijd ze in stukjes.
7. Maak de knoflook fijn en snijd ook de ui in stukjes.
8. Verwarm in een koekenpan een beetje olijfolie en bak kort de ui, de knoflook en de tomaat aan.
9. Snijd ongeveer 13 zongedroogde tomaatjes in 2 à 3 stukjes.
10. Als de knolselderij nog erg nat is, kun je deze even droog deppen met wat keukenpapier.
11. Meng in een kom de 4 eieren met de grano pedano, de zongedroogde tomaat, de knolselderij en een eetlepel gedroogde tijm.
12. Voeg het mengsel van ui, knoflook en tomaat ook toe plus wat zout en flink wat peper.
13. Hussel alles goed door en stort het mengsel in de met bladerdeeg beklede bakvorm. Vouw eventueel uitstekende flappen bladerdeeg terug over de taart.
14. Zet de taart voor circa 25 minuten in de oven en let op de bovenkant niet aanbrand (bedek hem desnoods de laatste minuten met folie).