Koolhydraatarme knoflookcracker
Deze koolhydraatarme crackers vind ik o zo lekker! Ok, ze kraken niet zoals een fabriekscracker, maar ze zijn wel stevig, krokant en heel smaakvol! En daardoor perfect te combineren met bijvoorbeeld tonijnsalade, avocado of cashewsaus.
Ingrediënten Italiaanse kruiden crackers
130 gr amandelmeel
65 gr zonnebloempitten
1 el Italiaanse kruiden
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl zeezout
1 el extra vierge olijfolie
1 el kokosbloesemsuiker (tijdens het candidadieet vervangen door stevia)
1 el water
Koolhydraatarme knoflook crackers maken
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Doe de amandelmeel, de zonnebloempitten, de Italiaanse kruiden en het knoflookpoeder en het zout in een keukenmachine en maal glad.
3. Doe dit mengsel in een grote kom en meng met een vork met de olijfolie, het water en de kokosbloesemsuiker.
4. Prak goed door elkaar tot het een vastere substantie krijgt. Eventueel kun je nog 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel water toevoegen! Ga dan over tot kneden met de hand.
5. Maak een bol en leg die op een vel bakpapier. Leg er een ander vel bakpapier overheen en rol met een deegroller plat.
6. Maak met een pizzasnijder de ‘slices’ die je straks wilt hebben (je hoeft ze nu dus nog níet uit elkaar te halen!) en zet de boel voor 12 minuten in de oven.
7. Af laten koelen, breken en genieten!
Je kunt deze crackers in een afgesloten bakje een aantal dagen bewaren.