Dit koolhydraatarme visgerecht binnen 30 minuten op tafel!
Dit koolhydraatarme recept voor kabeljauw met courgettespaghetti is gezond en smaakvol. Het is een geweldige optie als je op zoek bent naar een lichte maaltijd met weinig koolhydraten. De verse citroenrasp- en sap maken dit gerecht echt smaakvol. En het mooiste? Je hebt het binnen 30 minuten op tafel! Geniet ervan!
Ingrediënten 2 personen:
400 gr cherrytomaten
circa 260 gr kabeljauw
1 courgette
Bakje Paturain (of Boursin)
100 ml kookroom (bijvoorbeeld Alpro)
Rasp en sap van 1 citroen
Handje verse platte peterselie
Bereiding
1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Leg de tomaatjes op een vel bakpapier op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en voeg peper en zout toe. Rooster in de oven voor 15 minuten.
3. Bak de kabeljauw aan allebei de kanten in zo’n 8 minuten gaar.
4. Maak van de courgette met een spiraalsnijder courgettespaghetti.
5. Doe de Paturain, kookroom en citroenrap- en sap in een ruime pan, verwarm langzaam en roer goed door elkaar.
6. Voeg de courgettespaghetti toe en hussel goed om.
7. Doe de courgettespaghetti op een bord met daar bovenop de kabeljauw en de tomaatjes. Maak af met wat peper en de gehakte platte peterselie.
Het originele recept is van NewFysic. Daarin wordt gebruikgemaakt van light producten én wordt een extra courgette toegevoegd. Ik vond 1 courgette ruim voldoende en heb daarom het recept aangepast.
Hieronder een ander toprecept met vis!
Eet je liever een pokebowl? Probeer dan eens deze caloriearme poké bowl met tonijn en bloemkoolrijst !