Zowel in de zomer als in de winter lekker. Wat mij betreft is een goed visrecept altijd een dikke like! En met deze kabeljauwstoof doe je jezelf en je tafelgenoten een plezier! Beetje doorsnijden- en koken en je hebt dit recept in 25 minuten op tafel!
Ingrediënten 4 personen
500 gr kabeljauw
1 courgette
1 ui
2 tenen knoflook
500 gr trostomaten (of de Red Pearl van de Lidl)
Pot witte bonen (uitlekgewicht 480 gr)
1 citroen
1 el oregano
1 el rozemarijn
1 el salie
1 el tijm
Olijfolie, peper & zout
Evt 50 ml water
Kabeljauwstoof maken
1. Snijd de courgette in blokjes, snipper de uit en maak de knoflook fijn (snijden of met een knoflookpers).
2. Zet een grote wok of braadpan of gemiddeld tot hoog vuur en bak in wat olie de courgette, ui en knoflook. Je mag dit best even flink bakken, zodat de smaken goed vrijkomen.
3. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes en spoel de witte bonen af onder de kraan.
4. Voeg de tomaten toe plus alle gedroogde kruiden (als je me al wat langer volgt, weet je dat ik altijd lekker veel gebruik van de gedroogde kruiden. Zijn prima smaakmakers!). Bak even op gemiddeld vuur circa 3 minuten door.
5. Snijd de kabeljauw in stukken van zo’n 2 cm.
6. Voeg nu de witte bonen toe aan de pan. Vind je de boel nog wat aan de droge kant? Voeg dan 50 ml water toe. Laat koken en voeg de stukken kabeljauw toe. Zet je vuur laag en laat de vis met een deksel op de pan gaar worden. Neem hier 5-12 minuten de tijd voor.
7. Rasp de schil van de citroen met een zesteur.
Voeg dit toe voor het serveren (staat ook zo vrolijk) en maak je gerecht af met wat citroensap en lekker wat zeezout.
Variatietips
♥ Serveer er eventueel wat (zuurdesem)brood bij.
♥ Vervang de kabeljauw door een andere witvis.
♥ Voeg wat stukjes gember toe.
♥ Voeg wat kurkuma toe.
♥ Voeg maïs toe.