Salade met kip, rode rijst en kalamata olijven
Deze salade is een variant op de warme suikervrije kipsalade met quinoa, maar dan detoxproof! Ik word zelf heel blij van de combinatie, dus jij hopelijk ook! Let op dat rode rijst een kooktijd heeft van 45 minuten. Ik kook deze rijst vaak vooraf en bewaar hem dan in de koelkast. Kijk bij de variatietips waar je de rode rijst door kunt vervangen!
Deze salade kun je zowel warm als koud eten en is dus een perfecte salade om mee te nemen! En als de rijst en kip vooraf al hebt gekookt dan ben je echt in mum van tijd klaar om lekker te gaan eten!
Ingrediënten kalamata kipsalade 2 personen
2 kipfilet
rode rijst (zie variatietips voor alternatieven)
15-20 kalamata olijven
1 komkommer
3-4 bosui
Peterselie
Gedroogde rozemarijn
Balsamico
Extra vierge olijfolie
Peper en zout
Optioneel:
Cashew slasaus
Kalamata kipsalade klaar maken
1. Kook de rode rijst 45 minuten. Had je dit al gedaan dan kun je gelijk door naar stap2.
2. Kook de kipfilet 10 minuten. Laat afkoelen en pluk er draden van. Weinig tijd? Snijd de kip dan heel fijn.
3. Snijd de olijven grof. Snijd de komkommer in stukjes en de bosui in ringetjes.
4. Meng de rode rijst met de kipfilet en de groenten.
5. Voeg lekker wat rozemarijn toe en peper en zout.
6. Doe er een scheut balsamico over en een flinke scheut extra vierge olijfolie.
7. Voeg eventueel nog een flinke lepel cashew slasaus toe (aanrader!).
Variatietips kipsalade
♥ Vervang de rode rijst door zilvervliesrijst of door quinoa.
♥ Voeg naar hartenlust andere groenten toe die je misschien nog hebt liggen! Zoals courgette of linzen.
♥ Voeg wat citroensap toe voor een frisse touch!