Gebruik kikkererwten voor roerei zonder ei
Voor een detoxperiode van 3 weken besluit ik geen ei meer te hebben. Maar ik wil mijn eiwitten binnen krijgen! Deze scrambled kikkererwten zijn daarom perfect! Kijk bij de variatietips onderaan het recept voor meer ideeën.
Ingrediënten kikkererwten scramble met shiitake
250 gr kikkererwten (nettogewicht)
Flinke hand spinazie
2 bosui
2 shiitake
4 teentjes knoflook
1el kurkuma
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 el hummus
Kokosolie
Peper & zout
Kikkererwten scramble met shiitake maken
1. Giet de kikkererwten af en vang het vocht op. Spoel de kikkererwten af en doe in een kom.
2. Voeg 3 el van het opgevangen vocht toe en doe er de komijn, paprikapoeder en kurkuma bij. Plus lekker wat peper en zout. Prak nu met een vork zodat de helft van de kikkererwten geplet wordt.
3. Snijd de bosui fijn, hak de spinazie grof, snijd de shittake in stukjes en maak de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in lange plakken.
3. Verwarm een grote koekenpan en bak in wat kokosolie de bosui en de knoflook voor 2 minuten.
4. Voeg nu de shiitake toe en bak voor nog eens 3 minuten.
5. Voeg dan het kikkererwtenmengsel toe en de spinazie. Roer alles goed door en laat nog even lekker bakken. Eventueel met een deksel op de pan.
6. Verwarm een tosti-apparaat en doe hier de zoete aardappel in. Je kunt ze ook een paar keer in de broodrooster doen of ze bakken in een pan zonder olie.
7. Roer de hummus door het kikkererwtenmengsel of serveer apart.
Variatietips
♥ Vervang de zoete aardappel voor avocado.
♥ Vervang de zoete aardappel voor zelf gebakken brood.
♥ Voeg bij stap 1 3 eetlepels edelgist toe (niet tijdens het candidadieet).
♥ Ook lekker in een wrap.