Salade met rijst, mango en kip
Ahh, een zoete salade voor de lunch! Dat mag ook wel een keer! Of eet je hem liever als avondeten? Wat je ook kiest, het is goed! En deze salade leent zich er uitstekend voor om hem zowel warm als koud te eten!
Ingrediënten rijstsalade met kip en mango 2 personen
150 gr rode en zwarte rijst
2 biologische kipfilet
1 ui
1 mango
1 el appelciderazijn
1 el kokosbloesemsuiker (weglaten bij het candidadieet)
3 el citroensap
Hand verse peterselie
Cayennepeper
Zout & peper
Kokosolie
Optioneel:
1 teen knoflook
Beetje fijngesneden ijsbergsla
Vervang de rode en zwarte rijst door zilvervliesrijst
Zoete kipsalade met rode en zwarte rijst maken
1. Kook de rijst. Let op: rode rijst en zwarte rijst hebben een kooktijd van 45 minuten!
2. Snijd de kipfilet in blokjes en bak in wat kokosolie. Voeg peper toe.
3. Snijd ondertussen de ui fijn en doe bij de kip. Voeg eventueel nog wat knoflook toe.
4. Snijd de mango in blokjes.
5. Als de ui glazig is en de kip verkleurd, zet dan je vuur lager en voeg de mangostukjes toe, het citroensap, de azijn en de kokosbloesemsuiker. Roer goed door en klaar.
6. Hak de peterselie fijn.
7. Serveer het kipmengsel met de rijst en voeg peterselie toe.
Variatietips
♥ Voeg wat ijsbergsla toe.
♥ Voeg klein gesneden stukjes komkommer toe.
♥ Vervang de rode en zwarte rijst door zilvervliesrijst.
♥ Voeg knoflook toe voor meer smaak (en gezondheid 😉 ).
♥ Voeg wat walnoten of pecannoten toe voor een crunchy bite.