Ingrediënten 2 personen
2 prei
400 gr bloemkoolrijst
1 pakje Passata di pomodori
1 rode ui en 1 sjalotje
1 rode paprika
60 gr Peas Maker vegan kipstukjes
80 gr Arla Apetina kaasblokjes (weglaten voor vegan gerecht)
10 druppels stevia
Gedroogde tijm
Paprikapoeder
Peper
Voor bij de Peas Maker stukjes:
- 1 el appelazijn
- 1 el zonnebloemolie
- 1 tl uienpoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- ¼ tl zout
Bereiding
- Giet kokend water over de Peas Maker stukje totdat ze onder staan en laat 10 minuten wellen.
- Snijd ondertussen de prei in halve ringen, de paprika in stukje en snipper de ui en het sjalotje.
- Bak in een beetje olie bovenstaande groente lekker aan.
- Voeg de passata toe en de stevia en lekker wat tijm, paprikapoeder en peper.
- Giet de Peas Maker stukjes af en voeg de ingrediënten voor de Peas Maker stukjes toe en hussel door elkaar.
- Je kunt de Peas Maker stukjes nu bakken, maar nog lekkerder is in de Airfryer! Verwarm op 180 graden en bak dan in circa 5-8 krokant.
- Bak de bloemkoolrijst even kort aan in een koekenpan.
- Voeg alles bij elkaar en geniet van deze eiwitrijke maar koolhydraatarme maaltijd!
Macro’s per persoon
De macro’s zijn berekend op bovenstaande hoeveelheden (300 gram prei) en door twee personen gedeeld:
415 kcal
40,5 kh
34,2 eiwit
10,2 vet