Koolhydraatarme ovenschotel
Met deze mix van groenten krijg je een hoop voedingsstoffen binnen en word je buik flink gevuld! Ook biedt deze schotel volop variatiemogelijkheden, zie de tips onderaan het recept!
Ingrediënten groenten uit de oven (3-4 personen)
1 aubergine
1 ui
1 teen knoflook
2 bollen mozzarella
Stuks of 8 gedroogde tomaatjes
1 courgette
150-300 gram spinazie
Hand basilicum
Nootmuskaat
Peper en zout
Koolhydraatarme ovenschotel maken
1. Verwarm de oven op 120-180 graden.
2. Snipper de ui, snijd de aubergine in lange plakken, de courgette in plakjes en snijd de tomaatjes fijn.
3. Bak de spinazie kort in wat olijfolie. Zodra het geslonken is op smaak brengen met wat nootmuskaat, peper en zout en leg de spinazie dan apart.
4. Besmeer de plakken aubergine met olijfolie en bak ze in een grillpan goed gaar. Leg de plakken apart.
5. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de courgette.
6. Voeg na een paar minuten de gesnipperde ui toe en pers er een knoflookje boven uit.
7. Bak totdat alles lekker verkleurd is en voeg de zongedroogde tomaat toe.
8. Scheur de basilicum in stukjes en voeg die ook toe.
9. Besmeer de bodem van een ovenschotel met olijfolie en leg de plakjes aubergine erin, vervolgens de spinazie erop, blokjes mozzarella en het courgettemengsel. Herhaal dit totdat alles op is.
10. Verwarm de schotel circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Variatietips
♥ Serveer er een beetje zilvervliesrijst of quinoa bij.
♥ Voeg gehakt of stukjes gekruide kip toe.
♥ Vervang de mozzarella door feta of zachte geitenkaas.
♥ Voeg een fijngesnipperd pepertje toe.
1 comment
Vanavond gemaakt. Het was heeerlijk!! Heerlijke smaak, vult goed en lekker veel groente. Echt een aanrader !!