Deze koolhydraatarme, suikervrije paascake met citroensmaak is echt een van mijn favorieten. Ik heb altijd wel een stukje in de vriezer liggen want zo kan ik elke dag koolhydraatarm en suikervrij genieten! Lees ook zeker de variatietips want hier staan ingrediënten bij om van te smullen! En hiermee kun je dus eindeloos variëren en er helemaal je eigen topcake van maken!
Ingrediënten suikervrije cake
180 gr amandelmeel
4 eieren
100 gr roomkaas
75 gr roomboter
60 gr erythritol
Sap van 2 citroenen
Rasp van 2 citroenen
2 tl vanillepoeder
2 tl wijnsteenbakpoeder
Snufje zout
Zorg dat je boter en roomkaas op kamertemperatuur zijn voordat je begint met bakken!
Variatietips
Met deze variatietips kun je eindeloze smaken creëren! Mijn persoonlijke favoriet zijn de gehakte walnoten! Heerlijk die crunch en die zachte nootachtige smaak!
♥ Hou je niet van citroen? Laat dit dan weg!
♥Voeg eventueel nog een paar druppels stevia toe voor meer zoetheid.
♥ Wil je meer bite? Voeg dan lekker wat gehakte walnoten of pecannoten toe.
♥ Ook lekker met gehakte pistachenootjes.
♥ Of wat dacht je van stukje ultra pure chocola? Mmm…..
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Doe de roomkaas en boter in een kom en mix glad. Voeg dan het citroensap, vanillepoeder en de erythritol toe en mix weer glad.
3. Voeg dan de eieren toe en mix glad.
4. Voeg nu het amandelmeel, bakpoeder en zout toe.
5. Vet je bakvorm in met bijvoorbeeld wat kokosolie of boter. Gebruik je een bakblik? Leeg dan een reepje bakpapier op de bodem. Zo weet je zeker dat je cake er straks mooi uitkomt.
6. Zet je cake voor circa 40 minuten in de oven. Gaat de bovenkant te hard? Dek dan af met een stukje aluminiumfolie.
7. Check of je cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit? Dan is je cake goed!
Geniet!