Tonijnpizza met bloemkoolbodem
Dit recept is gebaseerd op het recept uit Oahn’s Kitchen, maar ik heb het naar mijn smaak aangepast. Zo heb ik een andere soort kaas gebruikt en meer groenten toegevoegd.
Ingrediënten
140 gr bloemkool of bloemkoolrijst
1 blikje tonijn
1 ei
1 el Italiaanse kruiden
60 gr geraspte kaas (Pecorino voor candidadieet en anders iedere kaas naar je smaak)
Toppings:
Courgette
Rode ui
Passata
Olijven
Augurken
Mozzarella
Koolhydraatarme tonijnpizza maken
1. Rasp de bloemkool totdat je bloemkoolrijst krijgt of koop kant-en-klare bloemkoolrijst.
2. Doe de bloemkoolrasp in een schaaltje, dek af met plastic folie en stoom in de magnetron voor 4 minuten.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
4. Doe de bloemkoolrijst in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Let op! De bloemkoolrijst is kokend heet! Gebruik bijvoorbeeld een pollepel bij het duwen.
5. Laat de tonijn uitlekken en meng met de bloemkoolrijst, het ei, de Italiaanse kruiden en de geraspte kaas.
6. Maak op een vel bakpapier nu 2-3 pizzabodems en bak ze in de oven voor 20 minuten.
7. Snijd ondertussen de rode ui, de courgette, de olijven en de augurken in stukjes.
8. Smeer de passata uit over de pizzabodem en verdeel er de gesneden groenten over. Dek af met de mozzarella en bak je pizza voor nog eens 15 minuten in de oven.